Gregada od bakalara

Za 4 osobe

Vrijeme namakanja bakalara: 3 dana
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 90 minuta

Sastojci:
• 1 kg bakalara
(očišćen, odvojen od kože i kostiju, narezan na komade)
• 60 dag krumpira (narezanog na tanke šnite)
• 1 luk (narezan na kolutiće)
• 5 – 6 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
• peršin (sitno nasjeckan)
• 1-2 lista lovora
• 1 dl bijelog vina
• voda
• maslinovo ulje
• krupna morska sol
• papar u zrnu

Bakalar očistite, neka odleži u vodi tri dana (vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno, zadnju spremite). Izrežite bakalar na komade. U širokom loncu na malo maslinovog ulja dinstajte
luk pa dodajte češnjak i peršin. Zatim rasporedite šnite krumpira pa komade bakalara, posolite, popaprite, zalijte s malo vina, dodajte list lovora, malo maslinovog ulja i vode
(možete upotrijebiti onu zadnju u kojoj se je namakao bakalar) tek toliko da pokrije jelo. Kuhajte polupoklopljeno na laganoj vatri sat i pol.

Nemojte miješati, samo povremeno protresite lonac. Gotovo jelo zalijte s malo hladnog maslinovog ulja, pospite nasjeckanim peršinom i protresite lonac.

Izvor: Wall.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.