Oslić alla bakalar

Sastojci:
• 500 g oslića (file)
• 800 g krumpira
• 500 ml ribljeg temeljca
• 1,5 dl bijelog vina
• 3 češnja češnjaka
• maslinovo ulje
• vezica peršinovog lišća
• ružmarin
• 2 lovorova lista
• papar
• sol

File oslića narezati na komadiće, a krumpir oguliti i narezati na ploške 1/2 cm debljine. U riblji temeljac dodati ružmarin i lovorov list i zatim komadiće oslića.
Kuhati svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi na stranu šupljom žlicom. U isti taj temeljac dodati ploške krumpira. Kuhati 15-tak minuta. Pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne.

U vatrostalnu posudu uliti malo ulja, posipati sitno kosanim peršinovim lišćem i protisnutim češnjakom, pa naizmjence slagati redove krumpira i ribe. Između svakog reda posipajte peršinom i češnjakom. Neka gornji sloj bude pretežito krumpir. Zaliti sve vinom i preostalim temeljcem, poklopiti poklopcem ili alu folijom pa peći u pećnici na 170ºC 20-tak minuta. Oslić alla bakalar pustite da malo odstoji u svom soku prije posluživanja, a ako primijetite da vam je ostalo previše temeljca i da ga krumpir nije lijepo upio, slobodno malo odlijte.

Izvor: recipeci.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *