Deseti jubilarni Dani hrvatskog pršuta u Zagrebu

Klaster hrvatskog pršuta koji okuplja dvadesetak renomiranih proizvođača zaštićenih pršuta – dalmatinskog, drniškog, istarskog i krčkog, najavio najukusniju manifestaciju za 19. i 20. travnja

Krčki, istarski, drniški ili dalmatinski – koji je od četiri certificirana i na razini EU zaštićena pršuta ove godine najbolji, doznat će se u petak, 19. travnja, u hotelu International u Zagrebu gdje počinje tradicionalno najukusnija manifestacija Dani hrvatskog pršuta.

Deseto, jubilarno izdanje ove manifestacije okupit će najbolje proizvođače zaštićenih pršuta koji će svoje uzorke poslati na ocjenjivanje početkom travnja. U kvalitetu njihovih proizvoda imat će se prilike uvjeriti svi oni koji u subotu, 20. travnja, dođu na Europski trg u Zagrebu. Ondje će nagrađivani proizvođači od 8 do 15 sati po promotivnim cijenama prodavati i prezentirati svoje pršute.

“Manifestacija je natjecateljskog karaktera pa svake godine proizvođači certificiranog pršuta uoči Dana hrvatskog pršuta šalju svoje najbolje uzorke na ocjenjivanje. Šampionski pršut uvijek pobudi najveće zanimanje građana i turista drugog dana manifestacije koja se obično organizira na najfrekventnijem mjestu u gradu domaćinu”, naglašava Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta koji okuplja dvadesetak proizvođača i organizira manifestaciju.

 

Prvi su Dani hrvatskog pršuta održani 2015. u Splitu i od onda se svake godine sele u drugi grad. U Zagrebu se organiziraju već drugi put, a glavni grad odabran je za slavljeničku desetu obljetnicu.