Linija kontrolnih vaga koje se mogu ispirati tvrtke Mettler-Toledo svodi rizik od bakterijske kontaminacije u proizvodnji prehrambenih proizvoda na minimum

Kontrolne vage koje se mogu ispirati podnose i najintenzivnije postupke čišćenja u proizvodnji prehrambenih proizvoda te osiguravaju točnost vaganja i pridržavanje najstrožih higijenskih normi


Mettler-Toledo je na tržište stavio liniju kontrolnih vaga koje se mogu ispirati namijenjenih za precizno vaganje u okruženjima u kojima se proizvode prehrambeni proizvodi. Nova linija posebno je namijenjena uporabi u primjenama koje zahtijevaju stroge postupke čišćenja pri kojima se upotrebljavaju kaustična sredstva za čišćenje u borbi protiv rizika od bakterijske kontaminacije, no to ne umanjuje točnost pri vaganju. Idealne primjene za nove kontrolne vage uključuju preradu mesa, ribe i morskih plodova. 

Novu liniju kontrolnih vaga karakteriziraju nakošene površine koje sprječavaju nakupljanje tekućina i otpada kako bi se izbjegla bakterijska kontaminacija, a transportne se trake mogu brzo i jednostavno ukloniti za učinkovito čišćenje.

Sustavi su ispitani za stupanj zaštite IP69 i otporni su na većinu kaustičnih deterdženata i dezinfektanata u skladu s ECOLAB testom za kompatibilnost materijala. To uključuje zaslone osjetljive na dodir koje nije potrebno uklanjati ili prekrivati tijekom postupaka čišćenja, što skraćuje zastoje tijekom redovitih postupaka čišćenja.

Nove kontrolne vage sukladne su s najvišim sigurnosnim i higijenskim normama te su istovremeno opremljene poznatom tehnologijom preciznosti u pouzdanoj izvedbi tvrtke Mettler-Toledo. Također su sukladne s globalnim mjernim propisima i Direktivom o mjernim instrumentima (MID). Linija je također u skladu s propisima kojima se reguliraju materijali transportnih traka za koje se očekuje da će doći u kontakt s hranom, uključujući Uredbu (EZ) 1935/2004 i Uredbu (EU) 10/2011, koja osigurava usklađenost s FDA normama.


Linija kontrolnih vaga koje se mogu ispirati uključuje dvije nove linije:
Kontrolna vaga C33 PlusLine – otporna izvedba s odličnim radnim značajkama
Kontrolna vaga C33 PlusLine opremljena je zaslonom osjetljivim na dodir od 12 inča koji je postavljen na prednjoj strani sustava za maksimalnu sigurnost korisnika. Uključen je u stupanj zaštite sustava IP69, što znači da ga nema potrebe prekrivati ili uklanjati tijekom čišćenja.
Kontrolna vaga C35 AdvancedLine – precizna i svestrana Sustav podržava brzine do 250 pakiranja u minuti i raspon vaganja od 25 g do 7 kg. Također skraćuje zastoje zbog održavanja s pomoću jednostavnog rastavljanja – potrebno je manje od minute i minimalna uporaba alata da se pogonska jedinica ukloni u cijelosti. Sučelje s ekranom osjetljivim na dodir od 15 inča u potpunosti je perivo kao i ostatak sustava. Softver za vaganje podržava IoT/Industry 4.0 uporabom otvorenih sučelja kao što su OPC UA, Pack ML i Fieldbus.

Kontrolna vaga koja se može ispirati dostupna je od lipnja 2020., za više informacija pogledajte: www.mt.com/cw-washdown

O tvrtki METTLER TOLEDO

Tvrtka METTLER TOLEDO vodeći je globalni proizvođač preciznih instrumenata i mjernih sustava za uporabu u laboratorijima i linijskom mjerenju. Divizija za kontrolu proizvoda tvrtke METTLER TOLEDO jedan je od vodećih pružatelja usluga u području tehnologije za automatiziranu kontrolu. Divizija uključuje detektore metala i sustave za rendgensku kontrolu Safeline, kontrolne vage Garvens i Hi-Speed te evidentiranje i praćenje CIVision i PCE.
Za dodatne informacije posjetite: http://www.mt.com/pi

Kontakt:
Josipa Bosnar
METTLER TOLEDO Hrvatska Josipa.bosnar@mt.com

Precizne. Otporne. Higijenske.
Linijske kontrolne vage koje se mogu ispirati

Mettler-Toledo Product Inspection osmislio je seriju linijskih kontrolnih vaga otpornih na pranje za precizno vaganje prehrambenih proizvoda u surovim proizvodnim okruženjima. Besplatni eVodič:
„7 točaka za razumijevanje higijenskih načela“ objašnjava kako se točnost vaganja ne smije ugroziti čak ni u okruženjima koja zahtijevaju stroge postupke čišćenja, uključujući ona koja koriste jaka sredstva za čišćenje u borbi protiv rizika od bakterijske kontaminacije.

Kontrolne vage koje se mogu ispirati podnose i najintenzivnije postupke čišćenja u proizvodnji prehrambenih proizvoda te osiguravaju točnost vaganja i pridržavanje najstrožih higijenskih normi

Besplatni eVodič: „7 točaka za razumijevanje higijenskih načela“ objašnjava kako se točnost vaganja ne smije ugroziti čak ni u okruženjima koja zahtijevaju stroge postupke čišćenja, uključujući ona koja koriste jaka sredstva za čišćenje u borbi protiv rizika od bakterijske kontaminacije.

Vodič možete preuzeti OVDJE!